Ugrás a tartalomra

EuRepoC - European Repository for Cyber Incidents

A European Repository for Cyber ​​​​Incidents (EuRepoC) egy független kutatókonzorcium, melynek fő célja a kiberfenyegetések megértése, leginkább az Európai Unióban. Az EuRepoC célja, hogy információforrás legyen a tagintézményeik, kormánytisztviselők, civil társadalom, üzleti igazgatók, újságírók, tanárok, diákok és egyéb érdeklődő polgárok számára. Így támogatva a jól informált nyilvános vitákat és a bizonyítékon alapuló döntéshozatalt.

www.eurepoc.eu

Studio Present segített projektünk kezdeti megvalósításában. Fejlesztettek egy megbízható és hatékony adatkezelési  infrastruktúrát, amely működésünk biztos alapját képezi.  A Studio Present csapata számára gyorsan világossá váltak a célkitűzéseinket, és hatékony technikai megoldásokat nyújtott, miközben a kérdéseinkre is rendelkezésre állt. (Camille Borrett, EuRepoC)

eurepoc mockup
Konzorcium

Az EuRepoC négy, az EU-ban működő egymástól független kutatóintézetből álló társaság, amely bizonyítékon alapuló tudományos elemzéssel foglalkozik:

- Heidelbergi Egyetem - Politikatudományi Intézet
Német Nemzetközi és Biztonsági Ügyek Intézete (SWP)
Innsbrucki Egyetem – Jogelméleti és Jövőtudományi Intézet
Kiberpolitikai Intézet

Mivel foglalkozik az EuRepoC:
 • Naprakész kiberincidens adatokat tesz közzé egy interaktív irányítópulton és különböző speciális nyomkövető rendszeren keresztül.
   
 • ​Aktuális információkat és elemzéseket nyújt a kiberincidensekről és az EU kiberpolitikájáról
   
 • Csoportokat hív össze az EuRepoC kutatóival kutatás- és politikaorientált fórumokon, hogy megvitassák a kiberkonfliktusokkal kapcsolatos kérdéseket Berlinben, Innsbruckban, Tallinnban és Heidelbergben
   
 • Kibővíti a sokszínű és növekvően európai  független kutatószervezetek hálózatát, amelyek például speciális oktatási programokon keresztül ösztönzik a kiberbiztonsággal foglalkozó kutatók következő generációja iránti érdeklődést és szakértelmet.
Kihívás

A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy hatalmas mennyiségű adatot kellett összegyűjteni több forrásból egy mesterséges intelligencia által kezelt adatbázisba, amely ellenőrzi azt, mielőtt az információ megjeleníthető lenne az irányítópulton.

Megoldás

A megoldás egy interaktív irányítópult, amely vizuálisan mutatja be a legújabb adatokat és elemzéseket a kiberincidensekről.

dashboard
Használt eszközök és technológiák
 1. Strapi CMS
 2. Node JS
 3. Emotion
 4. React
 5. Next JS
 6. Apollo
 7. Elasticsearch
Nézzétek meg a promóciós videójukat
Weboldal

A webhely legfontosabb jellemzője az interaktív vezérlőpult. A térképek és diagramok kulcsfontosságú betekintést nyújtanak vizuálisan, két ország között elkövetett kibertámadásokról. Az oldal látogatói megtekinthetik a kiberszereplők profilját, valamint különféle jelentéseket és elemzéseket is.

1 dashboard
website 2
eurepoc website 2
eurepoc website 3
eurepoc website 4