Ugrás a tartalomra

Vamadia

A nemzeti örökség minden nemzet számára egy felbecsülhetetlen vagyon. Ügyfelünk törekvése, hogy mindezt rendezetten, egy helyen prezentáljuk, életre keltette a minden igényt kielégítő digitális arhívumunkat. 

A Magyar Nemzeti Tanács egy non-profit szervezet, melynek célja a szerbiai magyar kisebbség képviselete. Az elképzelésük alapján lehetővé tettük minden magyar könyv, folyóirat, újság, fotó és művészeti alkotás digitalizációját egy helyen, mindenki számára elérhető formátumban. 

Célok
 1. Komplex digitális platform létrehozása több mint 70.000 entitással
 2. Az adatok mentése, más oldalakról történő importja és közzététele
 3. Könnyed többszintű keresés - irodalmi mű, író, művész és időpontok alapján
 4. Fejleszthető rendszer amely képes hatalmas adatmennyiség tárolására
A kihívás

Már a kezdetekkor tudtunk hogy komplex, többlépcsős web applikációt kell létrehoznunk. A feltöltött adat idővel növekedni fog és a platformnak lépést kell tartania ezzel a növekedéssel. Célkitűzés volt, hogy figyelemre méltó felhasználói élményt nyújtsunk. Kiemelten fontos volt, hogy a platform könnyen érthető és adminisztrálható legyen kevés technikai tudással rendelkező felhasználók számára is. A kihívás mindezek feltételek megfelelő összehangolása volt.

Megoldások
 1. Drupal 8-on alapuló komplex web platform
 2. Könnyű használhatóság, gyors adminisztráció
 3. Egyedi modulok fejlesztése
 4. Egyedi kereső modulok fejlesztése az adatbázishoz
 5. Biztonsági mentések 
Weboldal

Az oldalt csak a megfelelő mennyiségű tartalom feltöltése után lehetett publikálni, viszont már a kezdetekkor biztosítanunk kellett az adminisztrátorok számára, hogy az új tartalmak könnyedén feltölthetők legyenek az egyedi adminisztrációs felületről. Mindemellett nagy figyelmet fordítottunk az UI-re és az UX-re, hogy az oldal látogatói könnyedén megtalálják mindazt, amit keresnek.

Vamadia
Vamadia
Vamadia
Vamadia
Vamadia
A nemzeti örökség egy helyen
Vamadia
Eredmények
 • A vajdasági magyarok öröksége egy helyen tárolva és megőrizve
 • 70000 entitás a weboldalon mely napról napra bővül
 • Kevesebb mint 100 milliszekundum alatt megjelennek a keresési találatok"