Ugrás a tartalomra

Natur.Digital

Fedezze fel az ösvényeket, növényeket és az állatvilágot Bajorország egész területén egyetlen alkalmazással.Szórakoztató szakértői tudás a természet szerelmeseinek és mindenki másnak aki érdeklődik a természet iránt. Kiadja a bajor állam kormánya.

Ügyfél igényei:

Az ügyfél (Bajor Állami Környezetvédelmi és Fogyasztóvédelmi Minisztérium) iOS, Android és webalkalmazásokat szeretett volna ugyanazokkal a funkciókkal, mint:

Nyilvánosan megjelenítse a bajor régióban a 3 év alatt begyűjtött adatokat az állatvilágról, növényekről, élőhelyekről, látványosságokról és más földrajzi tartalmakról, amelyekre nagyobb figyelem irányul.

Adatok megjelenítése térképnézetben és listanézetben.

Egy speciális keresési algoritmusa, amely 10-tényezős relevancia-pontozáson alapul.

Ezenkívül a mobilalkalmazásuknak szüksége volt a bevitt adatok egyszerű keresésére és az eredmények intelligens szűrésére.

Az ügyfél az adatok rögzítésének, feldolgozásának, rendezésének és időbeli módosításának lehetőségét kívánta. De arra is lehetőség van, hogy a felhasználók tájképekkel hozzájáruljanak a „Bajorország Előtte/Utána” összehasonlító funkcióhoz.

Megoldások
 • Adatgyűjtés: A projekt első része a Drupal CMS frissítése és karbantartása volt, amely az élővilággal és a földrajzi információkkal kapcsolatos összes adatot biztosítja. Számos fejlesztést hajtottunk végre, hogy megkönnyítsük a tartalomszerkesztőnek az adatok bevitelét és beállítását. Az egyik legnagyobb feladat a különböző állami forrásokból származó importőrök előállítása volt.
 • Geofencing: Az alkalmazás célja, hogy a legtöbb időt a természetben, az erdőben, a hegyekben töltsük ... Néhány terület korlátozott hozzáféréssel rendelkezik. Némelyik folyamatosan, néhány pedig az év során időszakosan korlátozott. Az alkalmazás értesítést küld Önnek, ha tiltott terület közelében tartózkodik, és tájékoztatja Önt arról, hogy miért van korlátozva, és miért ne lépjen be
 • Közösségi rész: Mindenkinek lehetősége van arra, hogy hozzájáruljon az alkalmazás tartalmának a gyarapodásához. Ennek az alkalmazásrésznek a neve "Bajorország Előtte/Utána". A szerkesztők sok régi képet tettek fel folyókról, hegyekről, erdőkről és tájakról... és a felhasználóknak most lehetőségük van feltölteni ugyanarról a helyről és kilátásról az aktuális képet. Itt egy összehasonlító funkciót fejlesztettünk ki. Mostantól interaktív módon összehasonlíthatja a régi és az új képeket, hogy lássa az időbeli különbségeket
 • A felhasználók kerékpáros és túraútvonalakat, valamint további város információkat is használhatnak. Az adatok a Leaflet funkcióval vannak csoportosítva és a különböző pontok külön ikonokkal vannak megjelölve.
 • Lexikon (Lista) funkció: A térkép célja az volt, hogy megmutassa a földrajzi tartalmat, ahol az összes útvonal, látványosság és ösvény található, de a listában engedélyeztük az állatok, madarak, gombák és élőhelyek megjelenítését is.
 • Speciális keresés: Az alkalmazás funkciója, amely olyan eredményeket ad, mint például, hogy hol észlelheti a felhasználó a medvét, mit eszik a medve, mikor van a párzási időszak, veszélyeztetett-e a faj, és még sok más információ
 • Média: Minden tartalomhoz van hang, videó és kép a gazdag és jobb felhasználói élmény érdekében.
 • Tervezés és adatbázis-architektúra iOS, Android és webes alkalmazásokhoz, amelyek nyilvánosan megjeleníthetik az összegyűjtött adatokat.
 • Térképnézet: 3 típusú térkép található, ezek rétegként jelennek meg, például vektoros, műholdas és térbeli térkép
Technológiák
 • React
 • React Native
 • Drupal
 • Next.js
 • Realm
 • MongoDB
 • Multiple GIS services
 • APIs
A projekt kezdeményezője

A Bajor Környezetvédelmi és Fogyasztóvédelmi Minisztérium egy inspiráló vízió mentén indította el ezt a projektet melynek köszönhetően az alkalmazás felhasználói számára lehetőség nyílik eddig soha nem látott módon kapcsolódni a természethez.

A mi segítségünkkel jött létre ez az úttörő projekt, amelynek célja, hogy forradalmasítsa az emberek kapcsolatát a természettel és előmozdítsa a fenntartható gyakorlatokat a következő generációk számára.

Végeredmény

A következő képernyőképek a Nature Digital alkalmazásának intuitív és felhasználóbarát felületét mutatják be. A zökkenőmentes navigációnak és az egyértelmű vizuális jelzéseknek köszönhetően a felhasználók már az első interakciótól kezdve könnyen hozzáférhetnek a funkciókhoz.

Fedezze fel a Natur.digital alkalmazást!

google playapp store
natur.digital
natur.digital
Ügyfeleink mondták
nature logo
Dr. Annika Aurbach | natur.digital

A Studio Present cég segítségével sikerült egy éven belül elkészíteni a termékünket.

Nagyon köszönjük a kiváló és agilis megvalósítást, valamint a bizalmas kommunikációt.

eurepoc
Camille Borrett | EuRepoC

Studio Present segített projektünk kezdeti megvalósításában. Fejlesztettek egy megbízható és hatékony adatkezelési infrastruktúrát, amely működésünk biztos alapját képezi. A Studio Present csapata számára gyorsan világossá váltak a célkitűzéseinket, és hatékony technikai megoldásokat nyújtott, miközben a kérdéseinkre is rendelkezésre állt.

Érdekli a velünk való együttműködés?

Lépjen kapcsolatba velünk